Arkadaşlar merhaba dün ps1 deki bir oyunu oynamak istedim böyle bir program buldum basit bir işlem Playstation 1 oyunlarını jtag , rgh li xbox da kolaylıkla oynamamızı sağlıyor hemen anlatıyorum ilk seferde yapabilirsiniz , takıldığını yer olursa sorabilirsiniz.
İlk önce gerekli programı indirelim
https://docs.google.com/file/d/0B15oIdn_3vKMd19obExHRGxxUGM/edit?pli=1
İnen programı rar dan çıkartın , İndirdiğimiz program 7 adet dosyadan oluşuyor ,
ayrı olarak ROMS isimli bir klasör açın programın içine yani şöyle gözükecek
bios
hlsl
media
memcards
patches
ROMS
states
default.xex
buraya kadar tamam şimdi oyun indirmemiz gerekiyor oyunlar içinde verdiğim siteden indirin
http://www.freeroms.com/ ps1 bölümünü seçip oyunu indirin , dikkat edeceğiniz işlem oyun bin dosyası olmak zorunda ben bu şekilde çalıştırdım,
şimdi inen oyunu da ROMS dosyasının içine yükleyin, bu arada usb fat 32 olması gerekiyor bildiğiniz gibi xbox görmez usb yi yoksa , dosyaları usb ye yükleyin , usb yi xbox a takın, şimdi bu dosyaları xbox a yüklememiz lazım ,
FSD 3 ün yüklü olması şart tabi ,
File Manager bölümüne girin , sağ tarafda hdd1 i in içine girin content daha sonra 16 sıfır bölüme girin , sol tarafdan ise usb yi bulun ve yüklediğimiz pcsxr_360 klasörünü 16 sıfırın içine yükleyin , programı ve oyunu xbox a yükledik şimdi bunu xbox a tanıtmamız kaldı ,
Settings bölümüne girin daha sonra Content Settings ve Manage Game Pats bölümüne girip program neredeyse o bölümü xbox a tanıtın , harici hdd yi tanıttığımız gibi ama tek farkı var scan deph yi 9 yapıyoruz ama altta kutucuklar var burda Emulator ü seçin 2 tarafda da bunun nedeni program fsd3 ün Emulator bölümünde gözüksün bu işlemde tamam ,
Oyuna girmek için ise freestyle menüsünde Emulators var bu bölüme girin pcxr yi göreceksiniz buna da giriş yapın Menü açılacak bu menüden de oyunu ROMS klasörüne yüklediğimiz için ROMS bölümüe girin oyunu göreceksiniz zaten start tuşu ile oyunu başlatın,
Rehberin uzun olduğuna bakmayın ayrıntılı olarak anlattım herkes yapa bilsin diye yoksa son derece basit bir işlem
Alıntı yapılması yasaktır...